Slimme Laadpalen voor elektrische auto's

Een elektrische laadstation voor uw auto thuis of bij uw werk zorgt ervoor dat u minder afhankelijk bent van de laadpalen langs de weg. Het kopen van zo’n laadpunt voor thuislocatie is geen alledaagse bezigheid. Het is de juiste investering waar u nog lang gebruik van kan maken. Ondanks het groeiende bereik bij de elektrische auto’s kan een laadpunt op thuislocatie uw leven vermakkelijken. Hierdoor bent u elke ochtend verzekerd van een volle accu, wat u met opladen aan een normaal stroompunt niet kunt behalen.

Smappee EV Wall, veilig thuis laden met zonne-energie.

Wil je je elektrische auto laden met zonne-energie en in perfect evenwicht met de andere energiestromen in je huis? Of zoek je een manier om de laadkosten door te rekenen aan je werkgever? Dan is Smappee EV Wall de oplossing voor jou.

3 mogelijkheden om uw laadpaal in te stellen.

 

Alleen zonnepanelen productie.

Uw auto wordt opgeladen met overtollige energie van uw zonnepanelen of een andere productiebron. Op bewolkte momenten wanneer er niet genoeg zonne-energie beschikbaar is, laadt de auto niet op. 

Alleen schema's

Wanneer slim opladen is geactiveerd, weet het optimalisatie-algoritme van Smappee hoeveel kilometer actieradius moet worden opgeladen en hoe laat dit nodig is. De kilometers worden omgerekend naar energie met een omrekeningsfactor van 0,2 kWh/km. Zodra de benodigde energie en resterende tijd bekend zijn, bepaalt het optimalisatie-algoritme de optimale oplaadperiodes in de komende 24 uur. Dit is gebaseerd op een combinatie van voorspelde zonneproductie, voorspeld verbruik en elektriciteitstarieven. Deze planning wordt bijna realtime aangepast afhankelijk van de live consumptie en productie. Het algoritme zal altijd de voorkeur geven aan het gebruik van overtollige zonne-energie. Als het niet mogelijk is om de auto volledig op te laden met alleen zonne-energie, gebruikt hij energie van het net, maar tegen een zo laag mogelijk tarief. Prioriteit is in ieder geval om altijd de gevraagde energie te leveren, zodat de chauffeur nooit met een lege accu blijft zitten.

Schema's en zonnepanelen productie.

Dit is een combinatie van de twee bovenstaande methoden. Uw auto wordt opgeladen met een minimum aan energie volgens het schema dat u heeft ingesteld. Als er meer overtollige energie beschikbaar is, wordt uw auto opgeladen met meer dan de gevraagde energie.

Wilt u meer informatie over wat de mogelijkheden en hoe de slimme laadpalen van Smappee werken. Neem dan contact met ons op. Wij zullen u vrijblijvend informeren.

Het hele bedrijfswagen park van DSA Klimaat- & Energiebeheer B.V. is 100% elektrisch zo besparen zo veel Co2 en brandstof. 

Laadpalen Laadpalen Laadpalen

Informatieavond

Wilt u meer informatie over zonnepanelen meld u dan aan. Klik hier