Voordat u airco aanschaft...

Een aircosysteem moet geschikt zijn voor uw pand of woning en vervolgens zorgvuldig worden geïnstalleerd. Laat u goed adviseren en kies uw aircosysteem zorgvuldig. DSA Klimaat- & Energiebeheer B.V. werkt uitsluitend met eigen personeel en niet met ZZP-ers.

Hieronder enkele belangrijke raadgevingen.

Welke eisen stelt u aan het binnenklimaat?
Wilt u alleen koeling, bijverwarming of ook luchtreiniging?
Die eisen bepalen de keuze van het type aircosysteem.

Voor welke ruimte(s) is airco bestemd?
Een winkel? Een kantoor? Een woonkamer? Slaapkamer?
Elke toepassing stelt weer andere eisen aan het aircosysteem.

De geluidsproductie.
Let op de geluidsproductie van de airco-installatie. Niet alleen van de binnenunit, maar van de buitenunit (Denk aan de buren).

De juiste capaciteit.
Een systeem met een te groot vermogen leidt tot tocht, sterk schommelende temperaturen en hoge energiekosten. Met een te klein vermogen bereikt u nooit de gewenste temperatuur en leid tot hoog energieverbruik. Het kiezen van een aircosysteem is vooral nauwkeurig rekenwerk.

De binnenunit(s).
De juiste keuze voor het model van de binnenunit(s) wordt bepaald door de mogelijkheden ter plaatse. Is er een dubbel plafond? Is er ruimte aan de wand? Ook de locatie van de unit is van groot belang. Elk unit heeft zijn eigen uitblaaspatroon en koelvermogen. Verkeerde plaatsing leidt tot tocht en lawaai.

De buitenunit.
Ook de buitenunit moet een passende plek krijgen, op een voldoende sterke en stevige ondergrond die makkelijk bereikbaar is voor controle en onderhoud. In ons vochtige Nederlandse klimaat moet de buitenunit bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. De weersbestendigheid bepaalt de levensduur van de installatie.

De luchtfiltering.
In de lucht zweven stofdeeltjes die we graag willen uitfilteren. Dit geldt ook voor het wegnemen van geurtjes. Wandunits en vloerunits zijn standaard voorzien van actieve koolfiltering. De Toshiba 'Daiseikai' of de 'Haori' units zijn ook nog voorzien van een Plasma-luchtreinigingssysteem.

Diverse merken en kwaliteiten.
Er zijn systemen in alle prijsklassen. De gerenommeerde merken zijn degelijk uitgevoerd, opgebouwd met de modernste technieken, betrouwbaar, energiezuinig en geruisarm. Helaas zijn er ook veel prijsstunters, die uiteindelijk niet waarmaken wat u verwacht. Gevolg: onbetrouwbaarheid, minder comfort en hogere servicekosten. Goedkoop is ook in dit geval vaak duurkoop. DSA levert en installeert alleen systemen van Toshiba. Daar kunt u van op aan.

De leverancier.
Airco schaft u aan bij, en laat u installeren door, een erkend F-gassen installatiebedrijf. Goed uitrekenen, samenstellen en installeren van een aircosysteem is echt werk van een specialist. Slordig installatiewerk levert op termijn vaak problemen op. Laat de installatie dus altijd door een erkende F-gassen installateur monteren, en zorg ervoor dat u de offertes nauwkeurig vergelijkt. Vaak zit het verschil in de kwaliteit van de gebruikte producten/materialen, het fraai wegwerken van leidingen en het degelijk afwerken van de buiteninstallatie.

DSA heeft jarenlange ervaring met het installeren van aircosystemen. We realiseren ons dat een optimale installatie belangrijk is. Voor u om een betrouwbare, goed-werkende airco te garanderen, voor ons om minimale storingen te hebben, wat u kosten bespaart en waardoor uw installatie langer meegaat.