Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden die de veranderende energiemarkt biedt.

Investeer in een thuis batterij!! en profiteer van onze aktie.

 

Nederland is één van de meest succesvolle landen op het gebied van duurzame energie. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen blijft afnemen en 50% van de energiemix bestaat momenteel uit duurzame energiebronnen. Van de 8 miljoen huishoudens produceren 2,5 miljoen huishoudens zonne-energie. Een geweldige prestatie.

Naast het doel van CO2-neutraliteit is één van de belangrijkste redenen voor de overstap naar zonne- energie het succes van de salderingsregeling. De salderingsregeling is een stimuleringsprogramma dat dezelfde energieprijs (inclusief energiebelasting, toeslag voor duurzame energie en BTW) biedt voor het consumeren en terugleveren van energie aan het energienet.

Helaas heeft de salderingsregeling ook een minpunt. Het moedigt huiseigenaren aan om het elektriciteitsnet als een virtuele batterij te gebruiken. Stroom wordt teruggeleverd op momenten van overproductie en stroom wordt van het energienet geconsumeerd op momenten van hoge energievraag, met onbalans op het energienet als gevolg.

Deze technische uitdagingen hebben ook financiële gevolgen. Het oplossen van deze onbalans verhoogt de energiekosten voor energieleveranciers en netbeheerders aanzienlijk. De kosten van onbalans zijn sinds 2020 meer dan verzesvoudigd tot €1,7 miljard in 2022. Tot nu toe werden deze kosten verdeeld onder alle eindgebruikers, maar steeds meer energieleveranciers veranderen hun aanpak. Ze beginnen kosten voor teruglevering van energie in rekening te brengen aan huiseigenaren met zonnepanelen, omdat zij worden beschouwd als één van de oorzaken van het onbalansprobleem.

Bovendien wordt de toekomst van saldering onzeker door de onbalansproblemen die het veroorzaakt. Terugleverkosten en onduidelijkheid over de salderingsregeling leidden ertoe dat veel huiseigenaren terughoudend zijn voor investeringen in zonnepanelen systeem, waardoor de Nederlandse residentiële energiemarkt van augustus 2023 tot december 2023 met maar liefst 60% is gekrompen.

Toch zijn er manieren om de overgang van de Nederlandse zonne-energiemarkt naar de volgende fase van volwassenheid te brengen. Hoewel zonne-energie nog steeds een geweldige investering is zolang de salderingsregeling van kracht is, zijn er uitgebreide oplossingen van zonne-energie, thuisbatterijen en energiemanagementsoftware die kunnen helpen om de onbalansproblemen op te lossen terwijl de terugverdientijd 7,5 jaar blijft, zelfs als de salderingsregeling zou worden afgeschaft.

Klik hier voor de volgende pagina

tennet Netbeheerders-gas-juni-2022 stroom spaarvarken

Aktie !! Geen montage kosten*. 

Enphase IQ 3T batterij €3.305,- (Excl Btw)

Enphase IQ 10T batterij €8.512,- (Excl Btw)

* Vraag naar de voorwaarden.