* Lekt uw airconditioners condenswater? Dan is in de meeste gevallen de afvoer verstopt. U kunt, als u buiten een afvoer pijpje ziet, dit pijpje zit meestal bij de koelleidingen, voorzichtig doorblazen of door prikken. U kunt ook een condenswater pompje hebben. Deze bevind zich meestal op de zolder of in de dakdoorvoer. Kijk of dat deze nog water wegpompt en of dat het afvoer slangetje verstopt zit. Zolang de airo aan staat zal hij blijven druppelen. Het beste kunt u de airco uitzetten, na een tijdje zal het druppelen af gaan nemen.
Lukt het niet om dit zelf op te lossen kunt u ons telefoninsch bereiken tijdens kantooruren. Dan zullen we een afspraak maken om een service bezoek in te plannen.
* De airco koelt of verwarmd niet goed? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of dat de filters in de binnenunit schoon zijn. Maak deze makkelijk schoon buiten met een handveger. Controleer ook of de achterkant van de buitenunit niet verstopt zit met bladeren of pluisjes van bomen. Reinig deze ook voorzichtig met een handveger.
Zet alle binnenunits uit. Indien u een buitenunit met meerdere binnenunits heeft kan het zijn dat één binnenunit op luchtreinigen staat of in een andere modus dan de andere. Als er nu maar één binnendeel aan staat dan zou hij moeten kunnen koelen of verwarmen. Zo kunt u testen of de binnenunit goed werkt.Gebruik hierbij de handleiding. Controleer daarna hoe de andere units ingesteld staan.
LET op dat u de airconditoner echt op koelen of verwarmen heeft staan. (Vriesvlokje of zonnetje.) Wanneer u de airconditioner op A (automatisch) heeft staan zal hij niet goed functioneren. Stel u heeft hem op 21 graden op de mode automatisch staan dan zal de airco bij 18 graden binnen gaan verwarmen en bij 24 graden gaan koelen. Het verschil van omschakelen is te groot. U kunt hem het beste in de zomer op het vriesvlokje zetten en in de winter op het zonnetje.
Mocht dit allemaal niet het geval zijn dan zou er een koudemiddel lekkage kunnen zijn. Dan mmoet de airco nagekeken woden door ons. Zet wel de aircondioner onmiddelijk uit om schade te voorkomen. Indien u dit toch niet doen kan de compressor stuk gaan en dit val dan niet onder de fabrieksgarantie.
Het kan ook zijn dat u de koel- of verwarmingsvraag hoog heeft staan en dat de airco 100% vermogen nodig heeft, maar dat u de ventilator snelheid maar op 1 blokje/streepje heeft staan. Dan zal de airco nooit naar 100% vermogen kunnen gaan. Het vermogen kan niet weg met een lage ventilator snelheid. Het beste kunt u de ventilator (FAN) op automatisch zetten. Let wel op dat het gezichtje met de vinger voor de mond, niet in het display te zien is, want dan staat de airco op een zeer lage ventilatie stand.
Als er allemaal lampjes op de binnenunit knipperen dan is er een storing aan de unit. U zal dan tijdens kantooruren contact met ons op moeten nemen om een service afspraak in te plannen. U kunt de stroom van de unit afhalen voor een paar minuten om te kijken of hij zichzelf reset. Het probleem kan dan opgelost zijn. Indien dit niet het geval is kunt u het beste de airco uitzetten, en uit laten staan om schade te voorkomen, en contact met ons opnemen. Indien u de airco niet uitzet en er daardoor schade onstaat kan het zijn dat het niet meer onder de fabrieksgarantie valt.
* Knippert het operation lampje langzaam dan zal de voeding (spanning) van het apparaat af zijn geweest. U kunt dit oplossen door de unit even aan en uit te zetten. Het lampje gaat dan weer uit.
* Doet de airco helemaal niets. Dan is het in de meeste tijd zo dat de stekker uit het stopcontact is gehaald (b.v. voor de stofzuiger) of de automaat in de meterkast om is. (Er zit niet altijd een aparte automaat in de meterkast.) In de meeste gevallen wordt de airco op een stopcontact aangesloten. Dus indien er helemaal geen lampje op de binnenunit brand, controleer dan eerst of er stroom op de airco voeding staat.
Kijk hieronder voor de filmpjes hoe u de airco het beste kunt instellen met de uitleg van de functies.
Uitleg lampjes dimmen van een Toshiba airconditioner.
Uitleg koelen van een Toshiba Seiya airconditioner.
Uitleg verwarmen van een Toshiba Seiya airconditioner.
Uitleg koelen van een Toshiba Kazumi airconditioner.
Uitleg verwarmen van een Toshiba Kazumi airconditioner.
Uitleg koelen van een Toshiba Daiseikai airconditioner.
Uitleg verwarmen van een Toshiba Daiseikai airconditioner.
Bekijk hier hoe je een hoes om de Toshiba Haori bevestigd.
Bekijk hier hoe je de wifi van de Toshiba Haori aanmeld op uw wifi thuis.
Bekijk hier hoe je de wifi van je Toshiba airconditioner aanmeld op uw wifi thuis.
Download hier de handleiding van het Toshiba airconditioner assortiment.
Beknopte Handleidingen |
|
Beknopte handleiding Daiseikai |
Beknoptie handleiding Kazumi |
Beknopte handleiding Seiya |
Beknopte handleiding Shorai |
Beknopte handleiding Haori |
|
|
|
Handleidingen
|
|
Handleiding Daiseikai |
Handleiding Kazumi |
Handleiding Seiya |
Handleiding Haori |
Handleiding Shorai premium |
Handleiding Vloermodel |
WIFI gebruikershandleiding |
WIFI installatie handleiding |