Singel of multi-split AIRCONDITIONING.

Er zijn verschillende soorten types airconditioners. Zo zijn er aircondioners die 1 of zelfs meer dan 2 ruimtes tegelijk kunnen koelen of verwarmen. In het assortiment van TOSHIBA vind je diverse modellen en systemen.

Split airconditioning.
De eerste airconditioners bestonden uit één deel, dienden enkel om te koelen en werden gemonteerd in het raamkozijn. Alle functies zoals lucht in- en uitblazen en koelen waren verenigd in dit ene apparaat. Door de evolutie van de techniek, de mogelijkheden en o.a. esthetische wensen werden deze functies van elkaar gescheiden en ondergebracht in twee verschillende delen; het binnendeel en het buitendeel, aan elkaar verbonden middels leidingwerk. Daarom wordt een airconditioner ook wel een split airco genoemd.

Twin, triple of double-twin airconditioners.
Als een ruimte te groot is voor de capaciteit die één binnendeel kan leveren, kan gekozen worden voor meerdere (maximaal 5) identieke binnendelen in dezelfde ruimte. Deze binnendelen vormen één systeem en zijn dus allen gekoppeld aan één en dezelfde bediening en buitendeel.

Multi-splitsysteem. 
Indien er sprake is van meerdere ruimtes wordt een multi-splitsysteem toegepast. Dan wordt er ook één buitendeel geplaatst maar hier kunnen meerdere, zelfs verschillende, binnendelen aan worden gekoppeld (maximaal 5). Deze binnendelen kunnen los van elkaar functioneren en worden ook individueel bediend. Omdat binnen deze installatie verschillende binnendelen gecombineerd kunnen worden, kan een wandmodel voor de slaapkamer gekozen worden, terwijl op zolder een vloermodel wordt toegepast.

VRF systemen.
Als airconditioning voor meer dan 5 ruimtes nodig is, wordt een VRF systeem geplaatst. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow. Dat houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit binnen het systeem kan variëren. Omdat een VRF systeem toegepast wordt in grote(re) gebouwen, waarin meerdere gebruikers en ruimten zijn, moet het systeem voorzien in verschillende koelings- en verwarmingsbehoeften. Een VRF systeem bestaat uit één of meerdere buitendelen in combinatie met meerdere, verschillende binnendelen. Het VRF buitendeel levert het gehele, door alle binnendelen gevraagde, vermogen. De binnendelen regelen vervolgens door middel van een eigen zgn. expansieventiel de gevraagde temperatuur in de ruimte.

Bekijk alle systemen in ons airconditioning assortiment. Meer weten, of benieuwd naar hoe onze airconditioningsystemen in uw situatie passen? Neem vrijblijvend contact met ons op.