Q Cells is één van ‘s werelds grootste en meest erkende producent van zonnepanelen, door zijn krachtige en hoogwaardige zonnecellen en -modules. Q Cells is een Duitse dochteronderneming van het Zuid-Koreaanse Hanwha. Opgericht in 1999, is het bedrijf al reeds een gevestigde waarde op de zonnepanelenmarkt, met de productie van kwalitatieve zonnepanelen. In 2010 won het bedrijf de Sustainable Energy Award en in 2013 werden Q Cells zonnepanelen nog uitgeroepen tot best presterende zonnepaneel.

Zonnepanelen van Q Cells voldoen aan de hoogste eisen en normen op gebied van technologie, betrouwbaarheid, kwaliteit en opbrengst. Elk Q Cells zonnepaneel draagt een ‘Quality Tested’ certificaat. 

Q Cells biedt een ruim aanbod van zonnepanelen, toepassingen en oplossingen voor zowel commerciële als residentiële installaties, en dat wereldwijd!

De Q Cells panelen behoren tot de meest prestatie sterke en opbrengt gevende modules op de wereldwijde zonnepanelenmarkt. Met technologische Hot-Spots en PID oplossingen kunnen onze panelen efficiënt en veilig zonnestroom produceren.

Wat is PID? Potentiaal-geïndiceerde degradatie. Wanneer dit voorkomt kan er in de eerste maanden een opbrengstverlies van 20% of meer voorkomen. Met de Anti PID Technology in Q CELLS zonnepanelen moet hoef je hier geen zorgen over te maken.

Bij Q Cells ontwikkelde ze de Q.ANTUM technologie. Die zorgt voor een optimale prestatie, ook onder zwak licht voorwaarden. Zo combineert de Q.ANTUM DUO Technology de meest geavanceerde vooruitgang in cel scheidingstechnologie. Door ronde kabels te gebruiken verminderen ze het elektrische én het optische verlies van je zonnepanelen. Dit doen ze door de stroom die door de cellen lopen , te halveren en effectiever gebruik te maken van het invallend licht op je installatie. Daarnaast verbetert het ook de betrouwbaarheid, met de Anti LID en PID technologie. 

Q.PEAK DUO en Q.PEAK DUO BLK zijn de beste panelen in het gamma van Q CELLS, met het hoogste vermogen, voor een betaalbare prijs en een maximale energieopbrengst.

Q CELLS heeft een gepatenteerde aanduiding technologie TRA.Q™, die geeft je zekerheid dat de zonnepanelen 100% vervaardigd zijn door Q CELLS. De zonnecellen zijn het kloppend hart van je installatie, en deze moeten dus ook van goede kwaliteit zijn. De TRA.Q™ maakt het mogelijk om vervalsing tegen te gaan.