Prijs en prijsfactoren bij infrarood panelen.

Wat kost een infrarood verwarming en welke factoren beinvloeden de prijs?

Wie met infrarood verwarming de zon in huis wil halen heeft keuze uit enorm veel mogelijkheden en modellen. Voor verschillende doeleinden variëren de panelen in afmetingen, designs en extra functies.

Welk model de beste keus is hangt vaak af van het verwarmingsdoel, de beoogde ophangplaats en natuurlijk uw persoonlijke smaak.

De prijs voor infrarood verwarming start vanaf een bedrag van onder de honderd Euro voor eenvoudige niet energiezuinig elektrisch wamtepaneel met een lage efficiëntie, tot ruim over de 1.000,- euro voor kwalitatief hoogwaardige en zeer energiezuinige systemen.

Ook extra grote panelen of infrarood verwarming in speciale uitvoeringen of voor bijzondere toepassing hebben vaak een hogere aanschafprijs. Het prijsverschil van infrarood panelen hangt niet alleen af van de afmeting en de kwaliteit van de infrarood verwarming.

Er zijn verschillende factoren die de prijs beinvloeden. Wie deze factoren kent kan de prijs/kwaliteitsverhouding van het aanbod beter inschatten.

Naast de kosten voor het materiaal, de componenten en productie wordt de prijs van infrarood verwarming nog door andere factoren beinvloed. De volgende zaken spelen hierin ook een belangrijke rol:

Het merk van de infrarood verwarming, de producent en/of productieplaats van de panelen, de afmeting en het vermogen van het infraroodpaneel, het productieproces en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Ook eventueel speciale garanties en keuringen (bovenop de minimumvereisten), bijgeleverde keurmerken en certificaten, het eventueel persoonlijke ontwerp en speciale uitvoeringen (spiegel, schilderij, krijtbord, afbeeding etc.). Maar ook de mogelijkheden van de montage en het bijgeleverde montagesysteem (muur,plafondmontage, pendel etc.), het aanbod van mogelijke toebehoren en regelingen (thermostaat,handoekrek, vrijstaande voet, etc.) en de algehele energiezuinigheid en het verbruik van het eindproduct

Prijsfactor: Afmeting en vermogen van het infraroodpaneel.
De belangrijkste efficiëntiefactoren van een infrarood verwarming zijn de afmeting, het vermogen en de paneeltemperatuur. Bepalend voor de juiste keuze van maatvoering en het vermogen van de beoogde infrarood verwarming is de warmtevraag en grootte van de te verwarmen ruimte.

Zo kan het bijvoorbeeld bij grotere ruimtes warmtetechnisch en energetisch gunstiger zijn meerdere kleine infrarood verwarmingen aan te brengen in plaats van een grote straler. Ervaren infraroodadviseurs wijzen u als het goed is duidelijk op de mogelijkheden en consequenties van bepaalde keuzes. Omdat kleinere infrarood verwarmingen in verhouding met grotere afmetingen en vermogens duurder zijn moet u in dergelijke gevallen rekening houden met een hogere prijs.

Prijsfactor: Optische uitvoering en functie's van de infrarood verwarming.
Een groot deel van de aangevoerde factoren hangt af van de toepassingsvorm en te verwarmen ruimte. Indien u wenst dat uw nieuwe infrarood verwarming niet alleen optisch door kleur of textuur, maar ook functioneel is, dan kunnen speciale modellen nodig zijn. Zo kunnen badkamers met spiegelpanelen verwarmd worden, in woonkamers met schilderijen en kinderkamers of keukens wellicht met krijtborden.

Gangbare prijsvoorbeelden in de categorie infraroodverwarmingen met 400 Watt vermogen. Het genoemde prijsniveau is gebaseerd op energiezuinige infrarood verwarming, niet op goedkope onzuinige elektrische warmtepanelen met een paneel temperatuur lager dan 95 graden.

Download hier de prijslijst.