Klik op het logo voor de brochures

Investeren in de beste zonnepanelen is altijd de beste investering.

Een zonnestroominstallatie is net als andere investeringen:

alleen wie investeert in kwaliteit krijgt goede rendementen.


Een zeer constante en gratis energieleverancier is de zon. Niet alleen als je op een warme dag die gele bal in een strakblauwe lucht ziet staan, maar elke dag als bron van licht, warmte en energie.

Zonnepanelen 
Zoals Hollanders met windmolens al honderden jaren lang wind omzetten in kracht en energie, kunnen we tegenwoordig met zonnepanelen (deels) in onze energiebehoefte voorzien. Deze panelen ‘absorberen’ het licht en zetten het om in stroom.

Kostenbesparend
Zonnepanelen besparen geld en door de lagere energierekening betaalt een investering in zonnepanelen zichzelf terug. Sterker nog: als je meer zonnestroom maakt dan je nodig hebt, kun je als ‘producent’ energie terugleveren aan het net en dan leveren zonnepanelen je nog geld op.

Voordelig lenen
Zonnepanelen zijn dus een interessante investering. Ze kunnen zelfs gefinancierd worden met een goedkope groene lening. Een lening met een lage rente die ook nog eens aftrekbaar is van de belasting. Dit alles dankzij de overheid die groene projecten stimuleert. Vaak zijn de energiebesparingen hoger dan de financieringslasten.

Stijgende energieprijzen
De energieprijzen blijven stijgen. Sinds de jaren ‘90 is stroom twee keer zo duur geworden. Als je zelf stroom maakt met je eigen zonnepanelen, lig je daar niet wakker van. Met iedere prijsstijging groeit zelfs het rendement van je zonne-installatie!

Pure zonnestroom maak je niet alleen voor jezelf
Energie van de zon heeft geen schaduwkanten zoals andere energiebronnen. Zonnestroom raakt nooit op. En je zonnepanelen maken niets anders dan stroom – geen grammetje CO2 gaat de lucht in!

Hoe meer mensen overschakelen op deze eindeloze energiebron, hoe ‘groener’ onze energievoorziening wordt. Zodat we in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van energiebronnen die vervuilen en opraken. Met zonnestroom help je dus de wereld vooruit.

DSA Klimaat- & Energiebeheer levert uitsluitend Mono-kristalline panelen LG in verschillende uitvoeringen:
- Het Mono All Black zonnepaneel is geheel zwart in een fraai afgewerkt, zwart frame.
- Het Mono Kristalline paneel heeft mono-modules in een zwart frame met een witte achterplaat.

Mono-Kristalline zonnepanelen zijn iets duurder dan de traditionele poly-Kristalline panelen. Een mono-Kristalline paneel heeft dan ook meer opbrengst dan een poly-paneel. Vooral huiseigenaren met een schuin dak, waarbij de panelen in het zicht liggen, kiezen voor deze zwarte panelen, omdat ze minder opvallen op een dak met zwarte pannen. 

DSA Klimaat- & Energiebeheer verkoopt alleen kwaliteitszonnepanelen en -omvormers. Met goede Europese garanties, een betrouwbare importeur en een betrouwbare fabrikant.

Is uw dak geschikt?

DSA klimaat- & Energiebeheer berekent vooraf welke combinatie van zonnepanelen en omvormer de hoogste energieopbrengst levert. De hoeveelheid energie die op uw dak kan worden opgewekt, hangt van een aantal factoren af, zoals windrichting, hellingshoek en natuurlijk ook de grootte van het dak. 

- Het dak moet grotendeels schaduwvrij te liggen. Is dit niet het geval, dan is er toch een oplossing. 
- De panelen kunnen het best op het zuiden georiënteerd zijn. Oriëntatie op het oosten of westen is
ook nog goed, alleen dan wekken de panelen minder kWh-en op dan pal op het zuiden. Oriëntatie 
op het noorden geeft de laagste opbrengst.
- Voor schuine daken met een oriëntatie oost-zuid-west zijn panelen interessant. Voor platte daken
geldt natuurlijk dat de panelen altijd in een hoek naar het zuiden worden opgesteld.

Heb ik voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning nodig?

Nee, tenzij de panelen komen te liggen op een monumentenwoning of op een woning die valt onder Beschermd Stadsgezicht. In deze gevallen moet uw gemeente een vergunning afgeven.

Bewuste en verantwoorde investering.

Goede zonnepanelen betalen zich terug via de energierekening. Met de alsmaar stijgende energieprijzen en de huidige lage kosten van zonnepanelen ligt het financiële rendement hoog. Naarmate de energieprijzen verder stijgen, zal dit rendement alleen maar verder toenemen. Nu investeren in zonnepanelen betekent blijvende lagere (energie-)lasten later.

Hoe lang gaat een zo’n installatie mee?

Verreweg de kostbaarste componenten van de installatie zijn de panelen; ze gaan minstens 25 jaar mee. Gedurende deze periode zal de onze Enphase micro-omvormers niet vervangen hoeven te moeten. Deze heeft een gemiddelde levensduur van 35 jaar. 

Zonnestroom maken kan overal. 

De benodigde zonnepanelen worden meestal op het dak geplaatst. Een ligging op het zuiden is ideaal; een hellingshoek van 36º is perfect. Bij voorkeur op een plek met weinig schaduw. Als de ruimte het toelaat, plaatsen we meer zonnepanelen naast elkaar in een serie voor een hogere opbrengst.
Op een schuin dak worden de panelen in een frame bevestigd en op een plat dak met speciale aluminium LOW ballast systeem.

DSA Klimaat- & Energiebeheer heeft de deskundigheid in huis om het hele traject voor u te verzorgen: van berekening, advies en begroting tot levering, plaatsing en service van de totale zonne-installatie. Voor u de zekerheid voor kwaliteit en zorgeloos profijt van uw installatie. 

Let op bij deze producten geldt zeker: goedkoop is duurkoop !!

Neem contact op met DSA voor een voorstel-op-maat. 

Zonnestroom is ook voor u zeer interessant!

Zodra u de zonne-installatie heeft aangeschaft, moet u aan uw energie- en netwerkbeheerder doorgeven, dat u een zonne-installatie heeft aangeschaft. U kunt dit snel doen op www.energieleveren.nl

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
DSC02681 IMG_0166 IMG_00215 IMG_00033 IMG_0105 IMG_00028 IMG-1