Klik op de logo's voor de brochures

Behalve voordelen zijn er helaas ook vooroordelen over airco

 

Onder mensen die nooit hebben kennisgemaakt met het comfort van een goed instelbare airco, bestaan er nogal wat vooroordelen. Waarom? Dat weet niemand. Gebruikers van airco zijn allemaal enthousiast en zouden deze voorziening niet meer willen missen.

We zetten de vooroordelen even op een rij.

1 Airco maakt lawaai
De beste merken doen hun werk nagenoeg onhoorbaar. Zowel de binnenunits als de buitenunit zijn fluiterstil. Ook belangrijk voor uw buren! Let bij vergelijking van merken en typen goed op de technische details. Geluid wordt uitgedrukt in dB(A). Elk 3dB(A) is een verdubbeling van het geluidsniveau. Met andere woorden: een installatie van 28 dB(A) produceert twee keer zoveel geluid als een installatie van 25dB(A).

2 Airco gebruik je alleen 's zomers
Wie airco in de auto heeft, weet het allang: airco is comfortabel, het hele jaar door. Moderne systemen produceren niet alleen koude lucht, maar kunnen de binnenlucht ook ontvochtigen, filteren en (optioneel) zelfs verversen en verwarmen. Ook in de winter dus erg prettig.

3 Airco staat lelijk in de weg
Dat geldt eigenlijk alleen voor verrijdbare airco's. Bij vaste airco’s worden de units aan de wand of onder/in het plafond geplaatst; ze worden vaak zelfs nauwelijks zichtbaar weggewerkt in het plafond.

4 Airco is een bron van Legionella
De kans op Legionella-besmetting via een aircosysteem is vrijwel nihil. De Legionella-bacterie is alleen actief in water tussen 30 graden en 50 graden Celsius en dan nog uitsluitend, als het verneveld wordt. In ons land worden voornamelijk systemen gebruikt die geen water vernevelen en dus ook geen besmetting met Legionella kunnen veroorzaken. Wel kan er koud condenswater in de condensbak terecht komen. Bij een goede installatie wordt deze bak altijd afwaterend geplaatst, zodat het water direct naar het riool stroomt en niet de kans krijgt om op te warmen.

5 Airco is duur
Vooral in warme zomers kopen veel mensen impulsief een verrijdbare airco. Om er daarna snel achter te komen dat ze beter een splitsysteem van een kwaliteitsmerk hadden moeten installeren. Kwaliteitsmerken gaan gemiddeld 12 jaar mee. De investering is weliswaar hoger, maar de afschrijving is veel lager.

6 Airco gebruikt veel stroom
Moderne aircosystemen hebben een zeer hoog energierendement. Voor elke geïnvesteerde KW elektrisch vermogen krijgt u ca 3KW aan koelvermogen retour. Bij aircosystemen met inverterregeling is het rendement zelfs nog hoger en kan de besparing oplopen tot zo'n 30%.

7 Airco is alleen voor bedrijven
Airco zag je eerst vooral in luxe hotels. Daarna werd het ook gemeengoed in kantoren, winkels en horeca. Inmiddels zijn er ook compacte, betaalbare aircomodellen voor thuis, omdat mensen ook in hun huis een aangenaam binnenklimaat zijn gaan waarderen.

8 Van airco word je verkouden
Niet een airco maakt verkouden, maar teveel luchtbeweging en een te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Meer dan 5 graden verschil is derhalve niet verstandig.

9 Airco zorgt voor 'sick building'
Integendeel. Bij een goede installatie en goed onderhoud draagt airco juist enorm bij aan het gevoel van welbevinden. Airconditioning van goede kwaliteit verhoogt de prestatie en het comfortgevoel.

10 Voor airco moet er veel worden gesloopt
Voor split- en multisplitsystemen zijn koelleidingen nodig voor de aan- en afvoer van het koudemiddel. Deze leidingen kunnen vaak worden weggewerkt in een speciale goot of in het plafond. DSA heeft de benodigde materialen en ervaring om netjes te werken in bestaande woonhuizen of kantoorpanden.

11 Airco is milieuonvriendelijk en tast de ozonlaag aan
Moderne aircosystemen bevatten milieuvriendelijke koudemiddelen.

12 Iedereen mag airco installeren
Het installeren van airco is een koeltechnisch vakwerk dat gegarandeerd verantwoord door een STEK-erkend bedrijf kan worden uitgevoerd.

13 Beter teveel koelcapaciteit dan te weinig
De koelcapaciteit moet precies zijn afgestemd op de ruimte. Niet te veel en niet te weinig.

14 Er bestaan geen slechte airco's
Kwaliteitsverschillen zijn er wel degelijk. De producten van de A-merken zijn energiezuiniger, stiller en gaan ook langer mee dan inferieure, onbekende apparaten. Bij A-merken is de service en garantie beter. De gebruikte onderdelen zijn degelijker. Ook hier geldt: 'Goedkoop is duurkoop'. Dus kijk uit voor goedkopere airco's!

15 Airco is moeilijk te bedienen
Moderne airco-installaties zijn eenvoudig te bedienen. De meeste systemen houden de ingestelde temperatuur vast en sturen die automatisch bij. Elk systeem wordt geleverd inclusief een infrarood afstandsbediening.
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
dsaPlafond dsaTek vooroordelen1 dsaIndustr dsaTopgevel dsaCamouflage dsaHout dsaDaken