Klik op het logo voor de brochures

Onderhoud aan uw zonnepanelen

Er is onderzoek gedaan naar hoeveel minder zonne-energie wordt opgewekt, wanneer er geen regelmatige onderhoud van de zonnepanelen plaatsvindt. Verscheidene studies hebben aangetoond dat een niet regelmatig gereinigde installatie per jaar 2-3 % aan rendement verliest. Een studie van het TNO in Nederland heeft zelfs aangetoond dat er na één jaar een rendementsverlies ontstaat van 4,4% tot 7,7 %. Nog andere studies noteren, vooral bij agrarische bedrijven en in de omgeving van zware industrie, rendementsverliezen rond de 20%.

Oorzaken van vervuilde zonnepanelen zijn atmosferische luchtvervuiling, fijnstofafzettingen, uitwerpselen van vogels, bladeren, zoutafzettingen. Met de regen spoelt veel van dit vuil weg, maar al vanaf de eerste dag na de plaatsing vormt er zich een stof of vuillaag welke na een aantal maanden een licht effect heeft op de energieproductie (zoals bij een voorruit van een auto). Vooral wanneer de panelen opgesteld staan nabij een spoor, drukke snelwegen of onder de rook van zware industrie is het handig de panelen eenmaal per jaar te (laten) reinigen.
Zout en afzettingen van fijn stof kunnen geleidelijk aan toenemen en zorgen voor een weerkaatsing van het licht aan de buitenkant van het paneel. Het gevolg is dat de energieproductie van het paneel langzaam daalt. Vogeluitwerpselen of bladeren zorgen voor (deels) bedekte zonnecellen. Deze zonnecellen zullen geen energie meer produceren of de volgende stap is dat ze opgewekte energie van andere zonnecellen zullen gebruiken door deze in warmte om te zetten.
Het is zeer belangrijk om het oppervlak van zonnepanelen te reinigen met materialen die geen beschadigingen veroorzaken, want krassen zorgen voor een blijvende opbrengstvermindering. Wij maken de zonnepanelen met een professioneel apparaat schoon. Dit apparaat werkt met een speciale borstel en omgekeerd Osmosewater oftewel 'Reversed Osmosis water'. Dit speciaal gezuiverd water zorgt ervoor dat uw zonnepanelen streeploos en vlekvrij opdrogen zonder enige beschadigen van de speciale coating van de zonnepanelen.. Naspoelen met dit speciale water hoeft dan ook niet. Gebruik zeker GEEN poetsmiddelen, alcohol of andere chemische middelen; dit kan een dunne film op het zonnepaneel achterlaten en zorgt voor weerkaatsing of bepaalde coatings van het zonnepaneel kan oplossen.
Tijdens deze reiniging kunnen wij ook de bevestigingen controleren en met een warmtebeeldcamera uw zonnepanelen controleren op fouten. 

U kunt ons ook inschakelen voor uw zonnepanelen die wij niet hebben geplaatst.  


Klik hier onder voor het onderhouds film

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
2 5 1