Klik op de logo's voor de brochures

Montage van airco-systemen

Montage van een split- of multisplitsysteem is maatwerk dat geheel wordt afgestemd op de bouwkundige situatie en uw wensen. De plaatsing van de units is niet alleen een kwestie van smaak en ruimtegebruik, maar bepaalt ook hoe de lucht in de ruimte wordt geblazen. Onjuiste plaatsing en een te grote of te kleine capaciteit leiden tot tocht, lawaai en/of onvoldoende koeling.

Bedrijven hebben vaak systeemplafonds waarachter de techniek van leidingen en aansluitingen wordt weggewerkt. In woonhuizen is het vaak lastiger om de ideale plaatsing van de units te combineren met maximaal weggewerkte leidingen. De buitenunit wordt geplaatst op een plek die weinig opvalt, zodat het architectonische beeld zo min mogelijk wordt verstoord.

DSA heeft veel ervaring met het zorgvuldig plaatsen van het complete systeem; het fraai monteren van de binnenunits, een solide opstelling voor de buitenunits en het verantwoord aanleggen van alle verbindingsleidingen. Wij bekijken de situatie ter plekke en doen u een gedetailleerd voorstel over de montagemogelijkheden en -kosten.

Als uitgangspunt hanteren we een standaard-montage. Dit houdt het volgende in:

- tot 4 meter koeltechnisch leidingwerk;
- aanleggen van stuurkabel en condensafvoer;
- plaatsen van de binnenunit;
- plaatsen van de buitenunit op betontegels met daaronder tegeldragers of op muurbeugels;
- boring rond 62 mm door alle muren (behalve beton) voor het leidingwerk;
- maximaal 3 meter kunststof afwerkgoot voor het leidingwerk;
- aansluiten van elektrische voeding op een aanwezig voedingspunt (binnen 1,5 m van de binnen unit);
- vacumeren en in bedrijf stellen van de installatie.

Montage is exclusief eventueel benodigde condenswaterpomp, betonboringen, extra leidingwerk, muurbeugel en aanleggen van extra elektragroep voor de airconditioning.

Klik hier voor de foto's hier ziet u wat de verschillen van monteren zijn. Klik op de foto zelf voor de uitleg rechts in beeld.


Bekijk hieronder onze montage films, dan ziet u wat er allemaal bij komt kijken om een airconditioning te monteren.
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
dsaTafel dsaDak dsaKraan DSC00051 - kopie