Klik op het logo voor de brochures

Warmtebeeld meting

Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen bij installatie te controleren met een warmtebeeld camera?
 
Zonnepanelen met een defect hebben een ongewenste grote invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Onlangs is in het nieuws gekomen, dat er altijd een bepaald percentage van de zonnepanelen een defect vertoond (1 op de 20).  Dus zelfs bij net geïnstalleerde zonnepanelen bestaat de mogelijkheid dat vijf procent van de zonnepanelen defect is. Dat geldt dus ook voor al langer geïnstalleerde zonnepanelen. Het gaat hierbij niet alleen om zonnepanelen, die op grote schaal in landen zoals China worden geproduceerd, maar net zo goed om in Duitsland geproduceerde zonnepanelen of in Engeland geproduceerde zonnepanelen. (Deze fabrieken assembleren de panelen en maken niet zelf de cellen. LG produceert wel zelf de cellen). De panelen van LG worden hier allemaal op gecontroleerd door de fabriek zelf en door ons. Bij de oplevering van de installatie krijgt u ook de flashtesten van elk paneel met een eigen serienummer gecontroleerd is en oké bevonden.
 
Dat maar liefst tot vijf procent van de zonnepanelen al bij voorbaat een defect vertoont, heeft te maken met de slechte afwerking van de lasnaden (busbanen). Slechte lasnaden kunnen namelijk voor energieverlies zorgen en dat kan als een defect aan zonnepanelen worden beschouwd. Overigens is het afgezien van de slechte lasnaden ook mogelijk dat er andere defecten aan de zonnepanelen kunnen ontstaan. Als in de productie geen rekening gehouden wordt met de tolerantie-verschillen van de cellen, krijg je al hotspots in het paneel. Als een cel minder presteert dan de overige cellen, dan presteert het paneel net zoveel als de minste cel. (Dus u heeft al productieverlies bij het begin van uw productie.)  Door de zonnepanelen jaarlijks te controleren en professioneel te reinigen (volgens ons servicecontract) blijft uw productie optimaal. Ook eventuele defecten die wij zien met de warmtebeeldcamera kunnen snel opgelost worden zodat uw productie optimaal blijft.
 
Het is heel belangrijk dat de installateur een warmtebeeld camera heeft. Maar als deze al een slecht product verkoopt, is de kans zeer groot dat uw zonnepanelen deze defecten vertonen. Daarom hebben de meeste installateurs deze dure camera’s niet. U kunt ook DSA Klimaat- & Energiebeheer inschakelen om deze metingen te laten doen.

U krijgt dan een raport van deze metingen met warmtebeeld foto's.

Klik hier voor voorbeeld van een warmtebeeld meting rapport.

Klik hier voor de presentatie over Thermografie


 
 
Klik hierboven op de warmtebeeld voor onze mini website met meer uitleg en foto's van defecte zonnepanelen.

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
IMG_0090 1 4