Expertise met Infrarood thermografie zonnepanelen

Zonnepanelen met een defect hebben een ongewenste grote invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Onlangs is in het nieuws gekomen, dat er altijd een bepaald percentage van de zonnepanelen een defect vertoont (1 op de 20).  Dus zelfs bij net geïnstalleerde zonnepanelen bestaat de mogelijkheid dat vijf procent van de zonnepanelen defect is en dat geldt dus ook voor al langer geïnstalleerde zonnepanelen.

Het gaat hierbij niet alleen om zonnepanelen, die op grote schaal in landen zoals China worden geproduceerd, maar net zo goed om in Duitsland geproduceerde zonnepanelen of in Engeland geproduceerde zonnepanelen.
Bij de installatie moet de installateur de flashtesten van de panelen erbij leveren. Deze flashtesten staan de serienummers van de panelen die bij u gebruikt zijn. Deze flashtest toont aan wat het vermogen van het paneel is en of dat deze goed is bevonden.
 
Dat maar liefst tot vijf procent van de zonnepanelen al bij voorbaat een defect vertoont, heeft te maken met de slechte afwerking van de lasnaden (busbanen). Slechte lasnaden kunnen namelijk voor energieverlies zorgen en dat kan als een defect aan de zonnepanelen worden beschouwd. Overigens is het afgezien van de slechte lasnaden ook mogelijk dat er andere defecten aan de zonnepanelen kunnen ontstaan. Als in de productie van het paneel geen rekening gehouden wordt met de tolerantieverschillen van de cellen, dan krijg je al hotspots in het paneel. Als een cel minder presteert dan de overige cellen, dan presteert het paneel net zoveel als de minste cel. (Dus u heeft al productieverlies bij het begin van uw productie.)  

Door de zonnepanelen jaarlijks te controleren en professioneel te reinigen (volgens ons servicecontract) blijft uw productie optimaal. Ook eventuele defecten die wij zien met de warmtebeeldcamera kunnen snel opgelost wordenzodat uw productie optimaal blijft. Het is heel belangrijk dat de installateur een warmtebeeldcamera heeft, hiermee toont hij aan de uw zonnepanelen in orde zijn. Maar als de installateur al een slecht product verkoopt is de kans zeer groot dat uw zonnepanelen deze defecten vertoont.
Daarom hebben de meeste installateurs deze dure camera’s niet. U kunt ook DSA Klimaat- & Energiebeheer inschakelen om deze metingen te laten doen.
Wilt u weten of uw zonnepanelen 100% in orde zijn of heeft u twijfels dat uw huidige installateur alles volgens de regels heeft gemonteerd, dan kunt u ons in schakelen voor een Expertise (controle) aan uw installatie met een warmtebeeldcamera om de zonnepanelen te controleren op tolerantieverschillen en mircocracks.Bekijk hieronder hoe de dakpannen bij mevr. van den Akker klapperen.
 
 Klik op de warmtebeeld foto voor onze mini website voor meer informatie en foto's van defecte panelen.
 
 
Klik hier wat we kunnen zien met een warmtebeeld camera.

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
oh airco 5 6