Montage Schuindak.

Inleg montage systeem.
Het montage systeem voor de zonnepanelen wordt zo gemonteerd dat er een kruisframe gemaakt wordt van profielen waar de panelen in rusten. Deze profielen worden geleverd in het zwart, zodat het één geheel vormt met de zonnepanelen.

De zonnepanelen worden niet bevestigd met schroeven en klemmen, maar in het frame geschoven. Hierdoor krijgt het geheel een mooi uiterlijk zonder lelijke profielen die uitsteken. (Wat vaak wel gebeurt!) Doordat de panelen niet meer opgesloten worden door de montageschroeven en klemmen, voorkomen we beschadigingen aan de zonnepanelen als het materiaal uitzet (microcracks). De panelen worden tegen elkaar geschoven, zodat het één geheel is zonder tussen ruimtes. 

De dakhaken worden NIET, zoals bij een Click-fit montage, aan de panlatten bevestigd, maar op de tengels van de dakconstructie!

Wij doen dit als volgt :
We plaatsen een underlayment plank, van 15 cm breed, over de tengels van het dak. Deze plank wordt bevestigd met schroeven aan de tengels van de dakconstructie. De hele installatie wordt hierdoor aan het huis bevestigd en niet aan de ZWAKSTE schakel nl. de panlat.

Indien uw installatie met niet afstelbare haken geïnstalleerd is kan er, in de loop der jaren, een pan breken. Dit wordt veroorzaakt doordat er teveel druk ontstaat op één punt van de dakpan door de dakhaak en het gewicht van de panelen. Hierdoor BREEKT hij. Als dit gebeurt, moet de hele installatie van het dak afgehaald worden om de pan te vervangen. (Deze kosten zijn voor de klant, het is geen garantie.) Wij kunnen bij ons montage systeem, bij eventuele storingen, het paneel makkelijk uit het frame nemen om de storing op te lossen.

Wij werken alleen met afstelbare haken die niet op uw dakpannen drukken. Deze haken stellen we zo af dat de panelen mooi vlak komen te liggen. Ook indien u dak niet geheel vlak is door verzakking, wat vaak voorkomt.