Montage van een zonnestroom installatie.

Montage van uw zonnestroom installatie.
De belangrijkste factor voor de veiligheid is de manier waarop uw systeem gemonteerd of geplaatst wordt. De kwaliteitsverschillen en afwerking zijn op dit gebied erg groot en de meeste problemen ontstaan doordat de monteurs verkeerd monteren. DSA maakt van uw zonnestroom installatie een mooie vlak van zonnepanelen op uw dak, wij laten geen profielen uitsteken! (Dit gebeurt nog te veel.) Wij vinden dat de zonnestroom installatie een toevoeging/meerwaarde voor uw huis moet zijn. Voor het veilig monteren van de zonnepanelen en omvormers zijn specifieke kennis en ervaring, goede gereedschappen en veiligheidsmiddelen nodig. DSA heeft goed eigen opgeleid personeel en werkt veilig met valbeveiliging, valbruggen en goedgekeurd materiaal. Ons speciaal ontwikkeld calculatieprogramma rekent exact uit wat de windbelasting op uw postcode is, zodat wij precies weten hoeveel ballast of beugels gemonteerd moeten worden. DSA zorgt ervoor dat uw installatie ook bij hoge windbelasting nog op dak blijft liggen.


Energie-opbrengst van uw zonnestroom installatie.
Voor de configuratie van het zonnestroom systeem is de nodige expertise vereist. De omvormer moet passen bij het aantal panelen; de configuratie en de bedrading moeten correct worden aangesloten. Als dit niet goed gebeurt kunnen de omvormers kapot gaan. Ook kan de opbrengst van uw zonnestroom installatie veel lager uitvallen dan volgens de specificaties mogelijk is. DSA ontwerpt en installeert het complete zonnestroom systeem zodat het optimaal presteert. Ons calculatieprogramma rekent uit, wat de opbrengst van uw zonnestroom installatie is volgens het aantal zonlichturen op uw postcode (De gemiddelde zonlichturen gemeten van de afgelopen 10 jaar.).  
Ook bewaakt DSA de installatie op afstand. Als een micro-omvormer een storing aangeeft wordt deze doorgegeven via het monitoringsportaal van Enphase. 

Montage volgens certificering NEN1010.
Uw zonnestroom installatie moet op uw meterkast worden aangesloten. Hiervoor is het wettelijk verplicht om een nieuwe groep aan te leggen waarop uw systeem aangesloten wordt. Ook moet het vermogen van uw systeem en de afzekering van uw meterkast, goed op elkaar zijn afgestemd om overbelasting te voorkomen. Wij plaatsen niet alleen een nieuwe groep in de meterkast maar wij monteren een complete groepenkast erbij, zodat alles veilig is. U krijgt immers een energie leverancier erbij en twee energie leveranciers moeten niet samen in één groepenkast. Wij plaatsen ook waarschuwings stickers op onze groepenkast en op het raam om de hulpdiensten in te lichten bij eventuele calamiteiten.

Hieronder ziet u onze montage films.