Infrarood panelen.

COMFORTABELE INFRAROOD VERWARMING

Uw leef of werkomgeving snel op temperatuur. Een behaaglijke warmte, waar ook in huis. Een energieverbruik dat tot 30% lager is dan traditionele verwarmingssystemen.
Daarvoor staat infrarood verwarming.
Of u nu uw badkamer wilt verwarmen, uw woonkamer, uw slaapkamer of zelfs uw garage, er is altijd wel een infraroodtoepassing die u maximaal kunt integreren.
Infrarood verwarming is goed vergelijkbaar met zonnewarmte. De aangename warmte van de zon is afkomstig van stralingsenergie in het spectrum tussen 750 en 10.000 nm (nanometer), het infraroodspectrum. Het zijn elektromagnetische golven die hun energie afgeven aan alle objecten op hun pad, waardoor deze laatste op natuurlijke wijze opwarmen. Infraroodpanelen werken op dezelfde manier: Ze stralen energie uit op een frequentie van 10.000 nm.
Die energie zal alles verwarmen in de ruimte waar ze geïnstalleerd zijn: Muren, vloer, plafond, meubelen maar ook u en alle mensen aanwezig. U krijgt dus meteen uw portie warmte, rechtstreeks van de infraroodbron en niet indirect via warme lucht. En nog mooier: De niet-opgenomen warmte wordt opnieuw weerkaatst. Daardoor wordt geleidelijk ook de lucht in de ruimte opgewarmd. Het resultaat: De meest aangename, comfortabele en gezonde warmte die u zich kunt wensen.

U leest hier meer over de werking van onze infraroodpanelen De panelen die we gebruiken, zijn kleiner dan radiatoren en de meeste mensen vinden ze mooier dan centrale verwarming Bovendien zijn ze eenvoudig te bevestigen aan de muur of aan het plafond. Ze zijn echter ook goed te verwerken in andere voorwerpen. Laat een spiegel uw badkamer verwarmen door er verwarmingspanelen in te plaatsen. Of plaats infraroodpanelen in het glas van kunst aan de muur: Uw schilderij of foto straalt dan letterlijk en figuurlijk, want hij warmt uw woon- of werkkamer op!

Kijk verder om te zien op welke manier een infraroodtoepassing in uw huis, garage of bedrijf kan verwarmen Misschien denkt u dat infraroodpanelen als een extraatje, als bijverwarming. Dat was ooit het geval, maar tegenwoordig is infraroodtechnologie een heel bruikbaar, handig en economisch alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. De belangrijkste voordelen zijn: Een gelijkmatige warmteafgifte, uw leefomgeving of werkplek wordt verwarmd waar u het nodig hebt, niet alleen maar in de buurt van de kachel of de radiator.
Een zuinig energieverbruik: Fossiele brandstoffen raken op en ook andere manieren om energie op te wekken betekenen een belasting voor het milieu. Zuinig omspringen met energie is daarom de boodschap, en dat doet u met infraroodpanelen. U bespaart er tot 30% energie mee, vergeleken met een gewone centrale verwarming. Een positief gezondheidseffect: Om maar één aspect te vermelden: Traditionele verwarmingssystemen verwarmen eerst de lucht en doen die circuleren, samen met de schadelijke stofdeeltjes die zich erin bevinden. Onze verwarmingstoepassingen hebben dat nadelige effect niet, en dat is een zegen voor mensen met allergie of ademhalingsproblemen.

En nadelen? Tja, die zijn er eigenlijk niet.

Diverse modellen zijn in onze showroom te bezichtigen. (Op afspraak)