Enphase haalt meer uit de zonnepanelen.

 

Enphase haalt MAXIMAAL 25% meer opbrengst uit de zonnepanelen dan een String omvormer, en tot wel 15% meer dan een Solaredge systeem.  
Om aan uw conditie te werken fietst u een rondje rond de kerk. Bijna thuis aangekomen wilt u nog één laatste sprint inzetten en geeft u net iets meer kracht op de pedalen, en: Knap ! De ketting is gebroken. Tijdens de lange wandeling naar huis heeft u eens goed nagedacht over het effect van die ene zwakke schakel die de kwaliteit van alle andere schakels in de ketting teniet doet, waardoor de volledige functie van het overbrengen van de lichamelijke energie naar het achterwiel, wordt vernietigd.
Dit fenomeen treedt ook op bij PV-systemen, waarbij het zwakste paneel een negatieve invloed uitoefent op alle andere aaneengesloten panelen. Helaas wordt de energie van alle sterke panelen vernietigd door dat ene slecht presterende paneel, die nu eenmaal in de schaduw ligt van het naastgelegen huis, dakkapel, boom, lantaarn, zendmast, airco, wolk, bladeren, sneeuw, etc. Of omdat het paneel warmer wordt dan zijn omliggende panelen, doordat de wind deze moeilijker kan koelen. Ook tolerantieverschillen, verschillen in de impact van het transport en variaties in verouderingsprocessen creëren verschillen in PV-systemen. Deze variaties in prestatieverschillen wordt 'mismatch' genoemd en treedt per definitie altijd op. De grootte van de mismatch wordt bepaald door de kwaliteit van de gekozen systemen, de engineering van het systeem en de zorgvuldigheid tijdens de installatie.
DSA heeft een visie waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Vanuit die visie heeft DSA gekozen om te werken met een uniek systeem waarbij de zwakste schakel geen enkele invloed uitoefent op zijn volgelingen. Systemen van DSA zijn onafhankelijk van elkaar en genereren meer energie uit dezelfde panelen. Dit Enphase systeem maakt gebruik van micro-omvormers. Onze installaties worden niet in serie geschakeld maar echt parallel.

Dan kennen we ook het fenomeen 'singel point of failure'. Houdt de centrale omvormer (die op zolder hangt) op, dan doet de hele installatie ook niets meer. Houdt één micro-omvormer er mee op dan werken de andere omvormers (panelen) nog gewoon door. U blijft dus opbrengst houden.


25 jaar garantie op de omvormer Standaard!! 


Enphase is de marktleider in de micro-omvormers. Dit Amerikaans bedrijf biedt een micro-omvormer aan die per paneel werkt.
Door ieder paneel te voorzien van zijn eigen omvormer heeft schaduw, en veel andere vormen van mismatch, geen negatieve invloed meer op de gehele string zonnepanelen. Schaduw of vervuiling op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen. Andere grote voordelen van het Enphase systeem zijn:

 • Optimale energieopbrengst: Toepassing van Enphase leidt, met MPPT op module niveau, in vrijwel iedere situatie tot een optimale energie-opbrengst. Hierdoor is de terugverdientijd veelal korter en wordt een hoger rendement op de investering behaald.
 • Onderhoud: De Enphase omvormer garandeert kosteneffectief onderhoud door het monitoren van systeemprestatie op moduleniveau en probleemoplossing op afstand.  Het Enphase-systeem faciliteert automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen en biedt een (mobiel) webportaal met virtuele presentaties van het complete systeem.
 • Ontwerp: Het Enphase systeem maakt maximale benutting van ruimte mogelijk met een minimale ontwerptijd. Verschillende typen zonnepanelen, van verschillende vermogensklassen, kunnen in verschillende oriëntatie en helling worden toegepast in één enkele string.
 • Veiligheid: Het systeem garandeert automatische uitschakeling van de gelijkstroom van elk paneel gedurende installatie, onderhoud en in geval van nood.

Verbetering van energieopbrengsten & snellere terugverdientijd met MPPT op paneelniveau.

 • Geen energieverlies door module mismatch. (Tolerantie verschillen).
 • Geen verlies door (gedeeltelijke) schaduwvorming.
 • Geen verlies ten gevolge van vervuilingsmismatch.
 • Geen verlies ten gevolge van veroudingsmismatch (Vervanging van paneel).


Volledig inzicht in systeemprestatie & probleemoplossing op afstand:

 • Prestatiegegevens op paneelniveau.
 • Virtuele presentatie van het complete systeem in sitemap (Webportaal).
 • Automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen.
 • Gemakkelijk toegang via een browser vanaf een computer of smartphone.

Maximale benutting van ruimte met minimale ontwerptijd.

 • Panelen met verschillende Oriëntatie en hellingen.
 • Verschillende typen modules.
 • Geen strings meer alles is parallel geschakeld.

Veiligheid tijdens installatie, onderhoud, brandbestrijding en andere noodgevallen.

 • Installatie: Veilige open klemspanning - totdat de omvormer de AC voeding wordt ingeschakeld.
 • Onderhoud: Veilige open klemspanning - automatisch zodra omvormer uitgeschakeld is.
 • Noodgeval: Veilige open klemspanning - automatisch na ontkoppelen netwerk.

Enphase biedt een compleet, flexibel en veilig systeem, met standaard 25 jaar garantie op omvormers.

Het Enphase systeem is al geschikt voor één zonnepaneel.