Enphase IQ Opslag batterij.

 

2 varianten
De nieuwe thuisbatterij is in 2 varianten beschikbaar. Allereerst is er de Enphase Encharge 3T: een all-in-one AC-gekoppeld opslagsysteem met een totale opslagcapaciteit van 3,5 kilowattuur en dat 4 geïntegreerde IQ8X micro-omvormers met een vermogen van 1,28 kilowatt bevat. Zijn grotere broer, de Enphase Encharge 10T, bestaat uit 3 Encharge 3T-basiseenheden, heeft een totale bruikbare opslagcapaciteit van 10,5 kilowattuur en telt 12 geïntegreerde micro-omvormers met een vermogen van 3,84 kilowatt.

96 procent
Van de 3,5 kilowattuur opslagcapaciteit van de Encharge 3 kan 3,36 kilowattuur effectief benut worden, wat zorgt voor een roundtrip-efficiency van 96 procent. Het energieopslagsysteem wordt passief gekoeld, waarbij de afwezigheid van bewegende delen en ventilatoren de levensduur verlengt. De Encharge-batterijen worden geleverd met een vermogensgarantie van 10 jaar of 3.600 laadcycli. Op dat moment bedraagt de capaciteit van de batterij nog minimaal 80 procent.

Modulair 
Heeft een eindgebruiker de Encharge-batterij eenmaal in gebruik, dan kan hij zijn energieopslagsysteem modulair uitbreiden. Is de Encharge 3T-batterij niet toereikend, dan kan men kiezen voor de Encharge 10T. Desgewenst kunnen installateurs tot 4 Encharge 10T-systemen aan elkaar koppelen, waardoor ze voor eindgebruikers 42 kilowattuur aan opslagcapaciteit kunnen realiseren.

Lithium-ijzerfosfaat
De verschillen tussen de oude en de nieuwe batterij van Enphase is een groot verschil. ‘Net als zijn voorganger is de Encharge-batterij gebaseerd op lithium-ijzerfosfaattechnologie. Die technologie kent een langere levensduur, is extreem veilig en (ont)laadt beter dan andere batterijsoorten, wat resulteert in een hogere roundtrip-efficiency.’

Elektrisch rijden of warmtepomp

Niet alleen zijn door het toegenomen vermogen van zonnepanelen de pv-installaties veel groter, maar neemt door vergaande elektrificatie ook het elektriciteitsverbruik van gezinnen toe. Doordat het energieopslagsysteem van Enphase modulair is, kunnen gezinnen nu starten met de aanschaf van een Encharge 3T en als ze elektrisch gaan rijden of een warmtepomp kopen het energieopslagsysteem verder uitbreiden.

Voordelen Enphase thuisbatterij

Een compleet Enphase IQ-batterij systeem bestaat uit zonnepanelen met Enphase micro-omvormers en een Enphase communicatiekit. Hieronder een rijtje met de voordelen van zo’n thuisbatterij-installatie:

 

Modulair systeem: je kan een Enphase IQ installatie uitbreiden met extra batterijen om de opslag van je zonne-energie te optimaliseren en af te stemmen op jouw verbruik. Dit biedt jou ook de financiële en ruimtelijke flexibiliteit om klein te beginnen en later je systeem van extra capaciteit te voorzien.

 

Innovatieve samenstelling: de thuisaccu’s van Enphase maken gebruik van lithium-ijzerfosfaattechnologie (LFP). Deze samenstelling is kobaltvrij, waardoor de batterijen resistent zijn tegen thermische instabiliteit. Dit maakt ze een stuk brandveiliger.

 

Slimme technologie: het Enphase Energy System (EMS) is een efficiënte combinatie van verschillende Enphase onderdelen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Denk maar aan een speciale Enphase modem, een draadloze communicatiekit, de MyEnlighten app waarop je alle productie- en verbruiksgegevens in de gaten kan houden, …

 

Eenvoudig te herstellen: treedt er een defect op? Dan hoef je jouw batterij niet meteen terug te sturen. Enphase thuisbatterijen zijn uitgerust met de nieuwste micro-omvormers uit de IQ8 Series en kunnen binnen enkele minuten verwisseld worden door een erkende installateur.

 

Compatibel met andere merken: Enphase batterijen combineer je makkelijk met string-omvormers (eenfasig en driefasig). Wil je dus graag je bestaande zonnepanelen-installatie uitbreiden met een thuisaccu van Enphase? Dan kan dat!

 

IP55-gecertificeerd: de thuisbatterijen van Enphase zijn allemaal IP55-gecertificeerd. Daardoor blijven ze een aanzienlijk hoog vermogen leveren, zelfs bij de slechtste weersomstandigheden.

 

Garantie: voor elke batterij van Enphase krijg je 15 jaar garantie. De garantieperiode eindigt in 3 mogelijke situaties: ten vroegste 15 jaar na de activeringsdatum, na 3.600 laadcycli of na 2,8 MWh AC-energie doorvoer per kWh van de mogelijke capaciteit.

 

Download hier de Brochure.

29-377 bat 6 bat 2 bat 4 bat 5

Aktie !! Geen montage kosten*. 

Enphase IQ 3T batterij €3.305,- (Excl Btw)

Enphase IQ 10T batterij €8.512,- (Excl Btw)

* Vraag naar de voorwaarden.