Klik op het logo voor de brochures

Solaredge haalt meer uit de zonnepanelen


Solaredge MAXIMAAL 25% meer opbrengst dan met een String omvormer.  

Om aan uw conditie te werken fietst u een rondje rond de kerk. Bijna thuis aangekomen wilt u nog één laatste sprint inzetten en geeft u net iets meer kracht op de pedalen. en: Knap ! de ketting is gebroken. Tijdens de lange wandeling naar huis heeft u eens goed nagedacht over het effect van die ene zwakke schakel die de kwaliteit van alle andere schakels in de ketting teniet doet, waardoor de volledige functie van het overbrengen van de lichamelijke energie naar het achterwiel wordt vernietigd.
Dit fenomeen treedt ook op bij PV-systemen, waarbij het zwakste paneel een negatieve invloed uitoefent op alle andere aaneengesloten panelen. Helaas wordt de energie van alle sterke panelen vernietigd door dat ene slecht presterende paneel, die nu eenmaal in de schaduw ligt van het naastgelegen huis, dakkapel, boom, lantaarn, zendmast, airco, wolk, bladeren, sneeuw, etc. Of omdat dat paneel warmer wordt dan zijn omliggende panelen, doordat de wind deze moeilijker kan koelen. Ook tolerantieverschillen, verschillen in de impact van het transport en variaties in verouderingsprocessen creëren verschillen in PV-systemen. Deze variaties in prestatieverschillen wordt 'mismatch' genoemd en treedt per definitie altijd op. De grootte van de mismatch wordt bepaald door de kwaliteit van de gekozen systemen, de engineering van het systeem en de zorgvuldigheid tijdens de installatie.
DSA heeft een visie waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Vanuit die visie heeft DSA gekozen om te werken met een uniek systeem waarbij de zwakste schakel geen enkele invloed uitoefent op zijn volgelingen. Systemen van DSA zijn onafhankelijk van elkaar en genereren meer energie uit dezelfde panelen. Dit systeem heet SolarEdge.

25 jaar garantie op de Optimizers en 12 jaar garantie op de omvormer Standaard!!

Klik hier onder op play voor de uitleg.
De Nieuwe HD wave omvormer van Solaredge

De SolarEdge omvormer met HD-Wave technologie, winnaar van de prestigieuze Intersolar Award 2016, breekt met de traditionele omvormers. Gebruik makend van een nieuwe technologie voor vermogensconversie op basis van verdeeld schakelen en krachtige DSP processing, is de omvormer met HD-Wave technologie in staat om een zuivere sinusgolf te creëren die leidt tot een drastische vermindering van magnetische componenten en koelelementen. Deze kleine, lichtgewicht omvormer vereenvoudigt vervoer en opslag en maakt installatie door één persoon mogelijk. Een onovertroffen doeltreffendheid zorgt voor meer energieproductie en een betere ROI.
SolarEdge
 is de marktleider in het optimizersegment. Zij bieden een omvormersysteem aan bestaande uit een omvormer en een reeks optimizers. Toepassing van het SolarEdge-systeem leidt in iedere situatie tot een optimale energie-opbrengst.

Door ieder paneel van zijn eigen optimizer te voorzien, hebben schaduw en veel vormen van mismatch geen negatieve invloed meer op de gehele string zonnepanelen. Schaduw of vervuiling op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen. Andere grote voordelen van het SolarEdge-systeem zijn:

 • Optimale energieopbrengst: toepassing van het SolarEdge-systeem leidt, met MPPT op module niveau in vrijwel iedere situatie tot een optimale energie-opbrengst. Hierdoor is de terugverdientijd veelal korter en wordt een hoger rendement op de investering behaald.
 • Onderhoud: het SolarEdge-systeem garandeert kosteneffectief onderhoud door het monitoren van systeemprestatie op moduleniveau en probleemoplossing op afstand.  Het SolarEdge-systeem faciliteert automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen en biedt een (mobiel) webportaal met virtuele presentaties van het complete systeem.
 • Ontwerp: het SolarEdge-systeem maakt maximale benutting van ruimte mogelijk met een minimale ontwerptijd. Verschillende typen zonnepanelen van verschillende vermogensklassen kunnen in verschillende oriëntatie en helling worden toegepast in één enkele string.
 • Veiligheid: het systeem garandeert automatische uitschakeling van de gelijkstroom van elk paneel gedurende installatie, onderhoud en in geval van nood.
Verbetering van energieopbrengsten & snellere terugverdientijd met MPPT op paneelniveau.
 • Geen energieverlies door module mismatch. (tolerantie verschillen).
 • Geen verlies door (gedeeltelijke) schaduwvorming.
 • Geen verlies ten gevolge van vervuilingsmismatch.
 • Geen verlies ten gevolge van veroudingsmismatch (vervanging van paneel).

Volledig inzicht in systeemprestatie & probleemoplossing op afstand:
 • Prestatiegegevens op paneelniveau.
 • Virtuele presentatie van het complete systeem in sitemap (webportaal).
 • Automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen.
 • Gemakkelijk toegang via een browser vanaf een computer of smartphone.
Maximale benutting van ruimte met minimale ontwerptijd.
 • Panelen met verschillende Oriëntatie en hellingen in dezelfde string.
 • Verschillende typen modules in een enkele string.
 • Strings van verschillende lengtes zijn verbonden met de zelfde omvormer.
 • Langere strings - Maximaal 50 panelen per string.
Veiligheid tijdens installatie, onderhoud, brandbestrijding en andere noodgevallen.
 • Installatie: veilige open klemspanning - totdat de omvormer de AC voeding wordt ingeschakeld.
 • Onderhoud: veilige open klemspanning - automatisch zodra omvormer uitgeschakeld is.
 • Noodgeval: veilige open klemspanning - automatisch na ontkoppelen netwerk.

SolarEdge biedt een compleet, flexibel en veilig systeem, met standaard 25 jaar garantie op optimizers en 12 jaar garantie op omvormers.

Klik hier voor een live monitoring wat ziet u nu?


 

Klik op onderstaande logo voor de mini website met nog meer informatie
en uitleg films over de Solaredge optimiliseer systeem. 


Het SolarEdge systeem is alleen geschikt voor zonne-energiesystemen bestaande uit minimaal zes zonnepanelen.

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
20140110_161417 IMG_0131_2_2 IMG_0134_2