EPA - Adviseur

Energielabel.

Een Energielabel geeft energiezuinigheid aan middels een indeling in klassen; energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig. Bij die indeling zijn de ligging (vrijstaand, tussen, hoek), bezonning, isolatie, grootte en positie van ramen, e.d. van belang.

Het energielabel is geen los papiertje, maar een rapport. Daarin staan de eigenschappen van de woning, enkele standaardadviezen om een woning energiezuiniger te maken en natuurlijk welk energielabel het betreffende huis heeft gekregen. Een afgegeven label is 10 jaren geldig.

Woonlasten bestaan voor een groot deel uit energiekosten. Daarom is het belangrijk dat er betrouwbare informatie beschikbaar is over de energiezuinigheid van een woning. Het energielabel geeft deze informatie.

Door het energielabel ziet u in een oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is - ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type en dezelfde ligging.

Een groener label door aangebrachte voorzieningen geeft verhuurders de mogelijkheid om hogere huur te berekenen. Kosten van isolatie en andere maatregelen worden zo terugverdiend. Sociale verhuurders zullen label C als prima ervaren en hebben een gemaximeerde huur van 650 euro per maand.

Met de stijgende energieprijzen is de verwachting dat energiezuinige woningen gemakkelijker verkocht of verhuurd worden en dat daardoor de waarde of de huurprijs ervan stijgt.

EPA adviseur.

Een inventarisatie van uw woning brengt zaken aan het licht waarop u kunt besparen. In een deskundig advies geven wij u suggesties hoe u snel kunt besparen op energiekosten en uw comfort kunt verhogen.

Met onze ervaren professionals kunnen we ook de uitvoering van energie-
besparende (en vaak comfortverhogende) maatregelen voor u realiseren.

Onze werkzaamheden bestaan uit:
•Grondige inspectie van uw pand en het geven van Energie Prestatie Adviezen, als basis voor de aanvraag van een energielabel.
•Het opstellen van een maatwerkadvies voor efficiënter energiegebruik met de juiste energiebesparende materialen in uw specifieke situatie.
•Het berekenen van besparingen op uw energieverbruik en terugverdientijd van de voorgestelde maatregelen.
•Hulp bij het aanvragen van eventuele subsidies op energiebesparende investeringen.
•Het deskundig aanbrengen van energiebesparende voorzieningen.

U kunt bovenstaande activiteiten in een reeks of uiteraard ook in fases laten uitvoeren.

Wij verzorgen voor u dus het gehele traject naar een lager energieverbruik en lagere woonlasten.
Zo heeft u één aanspreekpunt tijdens het hele proces, sluit de uitvoering naadloos aan bij het maatwerkadvies en heeft u de garantie dat de beloofde besparingen écht worden behaald.

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
energielabelhuis huis-energie-label imagesCACYE87V