Waarom

Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen bij installatie te controleren met een warmtebeeld camera?
 
Zonnepanelen met een defect hebben een ongewenste grote invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Onlangs is in het nieuws gekomen dat er altijd een bepaald percentage van de zonnepanelen een defect vertoond (1 op de 20).  Dus zelfs bij net geïnstalleerde zonnepanelen bestaat de mogelijkheid dat vijf procent van de zonnepanelen defect is en dat geldt dus ook voor al langer geïnstalleerde zonnepanelen. Het gaat hierbij niet alleen om zonnepanelen, die op grote schaal in landen zoals China worden geproduceerd, maar net zo goed om in Duitsland geproduceerde zonnepanelen of in Engeland geproduceerde zonnepanelen. (Deze fabrieken assembleren de panelen en maken niet zelf de cellen Solarworld en LG produceert wel zelf de cellen). De panelen van Solarworld en LG worden hier allemaal op gecontroleerd door de fabriek zelf en door ons. Bij de oplevering van de installatie krijgt u ook de flash testen van elk paneel met een eigen serienummer gecontroleerd is en oké bevonden.
 
Dat maar liefst tot vijf procent van de zonnepanelen al bij voorbaat een defect vertoont, heeft te maken met de slechte afwerking van de lasnaden (busbanen). Slechte lasnaden kunnen namelijk voor energieverlies zorgen en dat kan als een zonnepanelen defect worden beschouwd. Overigens is het afgezien van de slechte lasnaden ook mogelijk dat er andere defecten aan de zonnepanelen kunnen ontstaan. Als in de productie niet rekening gehouden wordt met de tolerantie verschillen van de cellen krijg je al hotspots in het paneel. Als 1 cel minder presteert dan de overige cellen dan presteert het paneel net zoveel als de minste cel.
(Dus u heeft al productie verlies bij het begin van uw productie.)  Zelfs vogelpoep dat op de zonnepanelen belandt kan voor een zonnepanelen defect zorgen. Door de zonnepanelen jaarlijks te controleren en professioneel te reinigen (ons service contract) blijft uw productie optimaal. Ook eventuele defecten die wij zien met de warmtebeeld camera kunnen snel opgelost worden zodat uw productie optimaal blijft.

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
IMG_0271 IMG_0315 IMG_0272