LG Solar: “We maken de BMW’s onder de zonnepanelen”


LG (‘Lucky Goldstar’) is vooral bekend om haar televisies en smartphones, maar het concern uit Seoel verkoopt ook zonnepanelen. Energiebusiness sprak met de Duitser Michael Harre (LinkedIn-profiel), bij LG Solar commercieel eindverantwoordelijk voor de Europese markt en iemand die de klappen van de zweep kent in de solar branche als voormalig CEO van het Zwitserse Schott Solar.

Patenten

Volgens Harre heeft LG de meeste patenten op haar naam staan van alle zonnepaneel fabrikanten. Harre: “We ontwikkelen onze eigen technologie, want we willen niet afhankelijk zijn van andere partijen”.
Op de Intersolar beurs in München kreeg LG Solar een prijs voor het Mono X zonnepaneel. Harre: “Dit zonnepaneel heeft een vermogen van 300 wattpiek en dat is meer dan wat er in de markt wordt aangeboden. Omgerekend kun je hier 20 procent meer stroom mee opwekken in vergelijking met andere zonnepanelen. Door een niet-reflecterende coating heeft elke kWh meer vermogen, met een hogere opbrengst tot gevolg”.

Prijs zonnepanelen

Qua prijs zit LG hoger dan andere fabrikanten. Harre: “Een systeem van 4 kilowattpiek zal doorgaans 400 tot 800 euro hoger zijn. Maar we bieden kwaliteit en een opbrengstgarantie van 25 jaar (na 25 jaar moet de opbrengst nog steeds 80 procent van het maximale vermogen zijn)”.
De zonnepanelen worden dan ook ‘gemarket’ als premium. Harre: “We zijn geen Porsche onder de zonnepanelen, maar we zijn eerder een Audi of BMW. We werken aan een zonnepanelen met een vermogen van 350 wattpiek. Competitie zit in ons DNA. We weten van onze andere divisies, elektronica en mobiel, dat je alleen met innovatie kunt overleven en marktaandeel kan verwerven

 
Facebook
webdesign: copart/trendo | 2012 copyright dsa
solarworld 5 site solarworld 6 site solarworld 7 site solarworld 8 site solarworld 3 site